15 Haziran 2016 Çarşamba

Akıl Oyunları & Devlet'in Dirilişi


Bu yazıyı yazmadan önce rahmetli hocam Yılmaz Öztuna'nın
''OSMANLIYA VEDA'' adlı kitabını okuyordum.Devlet-i Aliyye'nin son 150 yılını çok güzel anlatmış.Yapılan ihanetleri çekinmeden açıkça yazmış.Yıkılış 150 yılda olduysa,Diriliş de o kadar sürecek.Dünya'nın en büyük Küresel Gücü Osmanlı Devleti bile 156.yılını doldurduktan sonra Küresel Vizyona adım atabilmiştir.Biz ise daha bir asrı tamamlamadan kendimizi dev aynasında görüyoruz.Bazı kişiler ise ideolojık önyargıları sebebiyle her koşulda Erdoğan'a saldırı içinde.Şu sıralar kullandıkları cümlelerin başında : Yine mi kandırıldınız ? MHP'liere soruyorum..Eminim bir kısmınız Devlet Bey'e büyük destek verdiniz.Kandırıldınız mı ? Deniz Baykal'a zamanında destek veren CHP'liler kandırıldınız mı ? Selehattin Demirtaş'ı başımıza kahraman yapan solcular kandırıldınız mı? Sizler sanıyorsunuz ki Üç tane parti toplanmış iktidar olmak için yarışıyorlar.Yok böyle bir şey.Türkiye'de olan olayları gördükten sonra hala bu yönde yorum yapıyorsunuz.İktidar savaşları partiler arasında değil,parti içinde olur.ABD'de Cumhuriyetçiler ile Demokratların arasında rekabet olduğunu sanarsınız. Cumhuriyetçileri Sermaye,Demokrat kesimi Amerikan Derin Devleti destekliyormuş.Obama'nın ilk başkan olduğu seçimlerde rakibi Hillary Clinton'dı.Karşı tarafın adayıydı.Obama başkan seçildi.Clinton ise Dışişleri Bakanı oldu.Bugün ise Obama; başkanlık seçimlerinde Clinton'ı destekliyor.Rekabet nerede ? Sistem iktidarı seçtiği gibi,Muhalefeti de dizayn ediyor.
Tayyip Erdoğan'ı hep kandırıyorlar mı ?
Bu ülkede herkes siyaseti çok iyi biliyor.Egoist düşünceler öyle çok tavan yapmış ki bir insanın tek başına herşeyi yapabileceğine inanmışlar.Tayyip Erdoğan'ın 2002'de yola çıktığı arkadaşların yarısından çoğu şuan nerede ? Güya diyorlar ki Erdoğan Cemaat ile bir olmuş.Onlara inanmış.Sonra ise kandırıldığını anlamış.Peki kimse şu soruyu sormuyor : Erdoğan diyelim ki 2005 yılında Cemaat'in ne olduğunu anladı..Hangi kadro ile onları tasfiye edecekti ? Hangi Medya desteğini alacaktı ? Bunu milyon destekçisi olan bir cemaatin tabanına nasıl anlatacaktı ? Hanefi Avcı 1997 yılında Emniyet'e verdiği ifade de devlet içinde paralel yapılanmayı zaten anlattı.Devlet herşeyden haberdar.Siz bu işi çocuk oyuncağı zannediyorsunuz..Makara olsun diye yorum yapıyorsunuz.Osmanlı; Yeniçeri Ocağını lağvetmek için 60 sene bekledi.Bunun için Ordu içinde kadro yetiştirdi.Tarihi çok bildiğinizi sanıyorsunuz,hiçbirşey bildiğiniz yok kusura bakmayın.
Asıl düşman..
Milli Damar diye bir yapı var.Bu yapı Gülen Hareketinden daha tehlikeli.17 Aralık Operasyonu aslında bu yapıyı deşifre etmek için devlet tarafından planlandı.2.Hedef ise Gülen Cemaatini tasfiye etmekti.25 Aralık'ta ise bu yapının ağ babaları operasyon yaptı.25 Aralık neden 17 Aralık'ta yapılmadı? Biz sanıyoruz ki Operasyonlar başarılı olsaydı devletin önemli kademelerine cemaat kadroları geçecekti. Cemaat kadrolarını o koltuklara oturtmazlar.Bunlar adamı ipe götürür.Gülen Cemaati kadar geniş bir alana yayılmıyorlar. Dar alandalar ama daha tehlikeliler. Gülen Hareketini gözümüzde çok büyüttük.Her olayın arkasında onlar var sanıyoruz.Bu algı çok tehlikeli.Şuana kadar Gladio'nun kuklaları ile karşılaştık.Şimdi gölgeleri karşımıza çıkacak.Gülen hareketi kukla idi.Gözümüzün içine baka baka yaptılar.Bunlar hissettirmeden malı götürüyor.Cemaat'ten ayrılan isimlerin pek çoğu Milli Damar ile bağlantılı..
Devlet; Milli Damar denilen yapıdan da uzun süredir haberdar.
Cemaatin para kaynaklarına el koyan Devlet bunları kime teslim edecek ? Devlet içinde bunun kavgası var.Halk Bankası ve Vakıf Bankası'nda çalışan üst düzey 80 yönetici görevden alındı.17 Aralık sürecinde gündemin başında olan bankada neden görev değişikliği yaşandı ? Görevden alınmalar yaşanırken,bir şok edici haber ABD'den geldi.ABD devlet olarak Kuveyt Türk Bankasına dava açtı.Konu ise Türkiye'nin IŞID ile bu banka üstünden para akladığıdır.Kuveyt Türk Bankası neden hedefte ? Dıgıturk'u TMSF katarlılara sattı.Buna kimler karşı çıktı ? Devlet içinde ki savaş asıl şimdi başlıyor.
Erdoğan Askeri gücü arkasına almasa;Hanefi Avcı ''Milli Damar'' denilen örgüte karşı Savcı'ya ifade verir mi ? Hüseyin Kıvrıkoğlu paşa ve ekibi Hanefi Avcı'yı korumaya almasa 1997'de Hanefi Avcı devlet içinde paralel yapılanma var diye Savcı'ya ifade verir miydi ? Yargıtay ve HSYK'da olan değişimler Perinçek'in Yargı içinde gizli kadrosu ile yürütülüyor..Erdoğan'ın kadrosu yok..
Devlet , Perinçek'e kendi kadrosunu kullanması için emir verdi.!
Bugün Erdoğan ABD'yi,Avrupa'yı karşısına alma cesaretinde bulunuyor..Çünkü Ordu kendisinden taraf..1960 darbesinde tasfiye edilen 4 bin subayın yerine yaklaşık 50 senede yetişen yeni ekip Erdoğan'ın arkasında.MİT'in 2.adamı Paris'e atandı.1.adamı neden atanmadı? Davutoğlu 1.Adamdı..Mehmet Şimşek ve Lütfi Elvan kabinede kaldı.1.Adam atandı.2.adamlar görevde kaldı.Burda verilen mesajı anlamak lazım..Saray Hükümet'e yön verirken,Asker MİT'e yön verecek.Mit konusunda kararı Saray vermeyecek..Fidan için süreç başladı..Ordu olaya el koyacak derken herkes anlıyor ki vesayet düzeni geri dönecek.Hayır!..Türk Devletlerinde,Devlet Ordudur! Devlet yeniden dirilirken aslında Ordu yeniden olaya el koyuyor diyoruz.Daha önceki Türk Devletlerini kuran Ordu değil miydi ?Halkımızda şöyle bir algı var.Bundan önce siyasi iradeye yapılan operasyonlarda ordu rol almadı mı ? Sıkıntı burda işte..Biz bundan önce Devlet değildik..Ordu çünkü karşı tarafın ordusuydu.Devlet olabilmen için İstihbarat ,Ordu,Hariciye vb Türkün olmak zorunda..Biz diriliş derken bu dönüşümden bahsediyoruz..Erdoğan son aşamaya geldi..Ya bu savaşı kazanacağız yada kaybedeceğiz.
GLADİO:ERGENEKON-BALYOZ-CEMAAT-MİLLİ DAMAR...
Ergenekon-Devlet arasında savaş yok..
Balyoz-Devlet arasında savaş yok...
Cemaat-Devlet arasında savaş yok..
Milli Damar-Devlet arasında savaş yok..
Ergenekon-Balyoz-Cemaat-Milli Damar..Savaş bu yapılar içinde Devlete çalışan isimlerle-Dışarıya çalışan isimler arasında..
Eğer bir savaştan söz ediyorsak GLADİO-Devlet arasında olan bir savaştan söz edebiliriz..
Ergenekon içinde bir yapı 2004 yılında Erdoğan'a darbe yapmak isterken Ergenekon içindeki başka bir yapı Erdoğan'ı korumak istedi.
Balyoz'da da aynı .............
Cemaat'de aynı..............
Milli Damar örgütünde de aynı.......
Cemaat yaptığı operasyonda hepsini aynı pakete aldı.Devlet de buna göz yumdu.Cemaatin daha çok güçlenmesini istiyordu.Milli Damar'ın kendi açık etmesi için Cemaatin çok daha kuvvetlenmesi şarttı.Devlet biz herşeyi cemaate bırakıyoruz mesajını verdi.Bir baktık Ergenekon'u ve Balyoz operasyonunu savunan dönemin Pensilvanyacı grubu birden Cemaat'e düşman oldu.Cemaat içinden ayrılan bazı kişiler bu yapının tarafına geçti.Peki soruyoruz..17 Aralıktan sonra mı aklınıza geldi ? 20 senedir nerdeydiniz ? ''Milli Damar'' örgütün de gladio'ya çalışan isimler olsada merkezinin İsrail-İngiltere olduğunu tahmin ediyorum..
Not: Gülen Cemaati içinde İngilizlere çalışan kanat ; ''Milli Damar'' adındaki örgütü kötüleyerek,Ak Parti tabanına bu örgütü iyi göstermeye çalışacak.Çünkü biliyorlar ki onlar kimi savunursa ak parti tabanı onu kötü görür.Bu algıyı iyi yerleştirdiler.Ak Parti tabanıyla da top gibi oynamaya başladılar..
17-25 Aralık sürecinden sonra Devlet tarafından dışarı çıkartılan sözde Ergenekoncu yapı ''Milli Damar'a savaş açtı.Aslında Cemaat'e savaş açması bekleniyordu. Onlar içerdeyken Milli Damar zaten Cemaati bitiriyordu..Yerine geçmek için.! Bu Milli Damar zamanında Cemaati savunuyordu.Ergenekon ve Balyoz'da ki Milli Komutanları ayırmıyordu..Sahte belgeleri bile yüzyılın en önemli belgeleri diye gazetelerinde yer verdiler.Samanyolu TV'den farksızlardı.Perinçek,Hanefi Avcı gibi isimler içerdeyse ,diğerleri umurlarında değildi.
Asıl gerçek şu ki ;
Hepsi birbirini yerken,güçlenen taraf kim ? ORDU ve MİT...
Ordu güçlendikçe diyecekler ki Ergenekon ; Ak Parti'yi ve Sarayı ele geçirdi..
MİT güçlendikçe diyecekler ki Ordu, İstihbaratı ele geçirdi..
Yargıda tasfiyeler oldukça diyecekler ki Perinçek-Erdoğan iş birliği yaptı..
Medya'ya operasyon olursa,Erdoğan cemaatle savaşacağına bizle savaşıyor.Erdoğan nereye gidiyor ? diyecekler..
Ben Erdoğan'ın 2019 yılında görevi bırakacağını ''KALIN'' bir adamın başa geçeceğini düşünüyorum..Görevi bırakma sebebi ise vizyonunun bitmesiyle alakalı..Erdoğan'ın etrafını saran kirli sarmaşıklar boşlukta kalacak..Ordu ve MİT'te dönüşüm tam anlamıyla sağlandıktan sonra hepsini devlet paketleyecek...
Son olarak Orta Doğu politikamızdan bahsedeceğim...
Ahmet Davutoğlu ve ekibi;Rusya,İran,Çin'i ABD'nin kucağına itmek istedi.İngiltere ve İsrail'in de buna karşılık kendilerine mecbur kalacağını tahmin etti.Hatta Arabistan ve Katar ile ilişkilerimizin gelişmesi,bu yönde devam etmesi bir plan dahilindeydi.Ahmet Davutoğlu'nun Almanya ile yakın ilişki içinde olması İngilizlere bir pastı.Fakat İran bizim aleyhimize denge politikası güdünce(Kürt Devleti konusunda),Barzani ise saf değiştirince PYD'nin eli iyice güçlendi.
IŞID yıllar önce ortağı olan Esad'a saldırdı.Bizim Rusya ile aramızın açılmasından sonra İsrail ;Esad konusunda sözünü tutmadı.Gelecekte kendi menfaati için tutacak! Bizi kendisiyle müzakere etmeye mecbur bıraktı.Ahmet Hoca'nın planı kötü değil,fakat El Nusra ve bir kaç örgütü kendi sınırımıza getiremediğimiz için politikamız çuvalladı.İsrail El Nusra'nın Türkiye sınırına doğru geçişini IŞID aracalığıyla engelledi.PYD'ye karşı El Nusra'yı tampon olarak kullanmak istedik.Türkiye- İsrail görüşmeleri ise bu olaydan sonra hızlandı.
Devlet bu hatalı durumuda bahane ederek Ahmet Hoca ve ekibi ile yollarını ayırdı.Devlet artık politikaları Saray ve Ordu üstünden kurmak istiyor.2005-2011'e kadar olan başarılı Dış Politika'dan eser kalmadı.Fakat Ordu devreye girecek.Buna mecburuz..
Kalın Sağlıcakla...
**Mert Adaş**

Hiç yorum yok :