1 Ocak 2016 Cuma

SICAK SULAR

Siz rusya ile sadece masada mı savaşırız sanırsınız,oysa ki Ermenistan-Azerbaycan hattı bize neler anlatıyor. Belki sesleri kısık çıksada çeçenler bize neler söylüyor. Belki de bir sefer çıktı Gürcistan'a,Rusya daha ateşin sıcaklığını hissetti. İçi beni mi yakar seni mi Göreceğiz...

Malumunuz TSK beklenmedik bir anda Rusya savaş uçağını suriye sınırında düşürdü. Sonrasında olanlar politika ile ilgisi olan herkes tarafından bilinmekte,biz biraz öncesine gideceğiz. 
Hatırlarsanız uçak olayından bir kaç hafta önce Ekim sonlarına doğru kimliği belirsiz hava aracı Kilis civarlarında düşürüldü. Burada dikkat çeken kısım "Kimliği belirsiz IHA"olması.
Haberlerden izlediğimiz kadarıyla çok ülke söylentileri dolaşsada net bir açıklama yapılmadı bu konu hakkında. Bir kaç hafta sonra G20 Antalya zirvesi oldu ve orada bizlerin iddaa ettiği bir mevzu konuşuldu. Türkiye'nin artık ya Destek verirsiniz yada biz düğmeye basarız diyeceğini iddaa etmiştik. Allah'u alem neler konuşuldu kimsemiz bilmiyor. 

Zirveden sonra Rusya sınırımızı ihlal edip bize bir koz verdi ve TSK tam isabet ile görevini yerine getirdi. Sonrası herkes tarafından malumdur.

Bizim G20 zirvesinde ki iddaamız Turkiye'nin sınır ötesi operasyonu uzerineydi. Musul ve Kerkuk hamleleri Türkiye Cumhuriyeti tarafından hep bekleniyordu lakin güç dengesi bakımından bu şimdiye kadar hiç dillendirilmedi, ki devletler arası böyle birşey söz konusu dahi olamaz. 
Hamleler bakımından Uçak krizi sonrası Türkiye tahmin etmiyeceği bir algı operasyonunun içine çekildi,ister istemez Suriye operasyonu aksaklığa uğruyordu.
Tam bu sırada Musul'a asker eğitimi için yollanan Türk askerleri gündeme bomba gibi düştü.Evet şunu bütün Türk vatandaşları  iyi bilmelidir ki, Bir gecede 2 tabur asker ve 20 tank sinyal kesicilerle birlikte sınırın ötesine geçiş yaptı ve hiçbir ülkenin ruhu dahi duymadı. Olaydan 24 saat sonra bilgi sahibi olan ülkeler hemen Irak hükümeti üzerinden baskı kurmaya çalıştı ama bu Türkiye için sinek vızıltısından başka bişey ifade etmedi.

Musul hamlesi İran ve Rusya'ya verilen ince bir mesajdı. Bunu G20 zirvesi sonrası Suriye rejimi ve Daiş  üzerinden yapacaktık lakin Rusya'nın hamlesi olaya ayrı bir boyut kattı.

Bugün rusya bizlere yaptırımla göz dağı versede bizde bu millet bu inanç bu cesaret olduğu sürece Bırak yaptırımı top yekün saldırıya gecseler yine yeni bir destan,Yine yeni bir Çanakkale bu millete nasip olur.

Ey Rusya ve kaypakcısı Iran, Ateşin sıcaklığını daha yeni hissettiniz,bakalım önce kimi yakacak...

Hiç yorum yok :